Featured Image

docent

Sabine Woertman - Bode

Dansen is mijn lust en leven! Ik doe het al sinds mijn vroege jeugd: Jazzdans, modern, primitief, hip hop, klassiek, ballroom…

In 1990 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar, en heb met veel plezier gewerkt in mijn eigen praktijk, eerst in Nijverdal en later in Rijssen. De laatste jaren heb ik de praktijk aan huis gehad en heb ik mij gericht op slaapoefentherapie.

In al die jaren heb ik geoefend met vele mensen (waaronder ook kinderen) met velerlei klachten. Van rugpijn tot hyperventilatie, van pijnlijke handen tot hoofdpijn. En ook natuurlijk ook mensen met Parkinson en Reuma…

Kortom; bewegen hoort bij mij, net als mensen enthousiast maken dóór en vóór bewegen!

Ook voor mij gaat bewegen niet altijd even makkelijk…. Ik leef zelf met Parkinson, daarom kan ik goed invoelen wat dat met je lichaam en je zijn doet.

Door de diagnose ben ik gaan zoeken naar een manier van omgaan met dat soms ongemakkelijke lichaam. Ik ben opleidingen en trainingen gaan volgen bij Dance for Health (voorheen Rotterdam), David Leventhal van Dance for PD (New York), Danielle Teale (Londen) en Andrew Greenwood van Switch2move (Amsterdam). Ook volg ik regelmatig inspiratielessen bij Annemarie Labinjo van Scapino Ballet Rotterdam en heb ik meegedanst in een les van Pamela Quinn, PD movementlab (New York). Zij is een inspirerend voorbeeld voor mij. Zij leeft ruim 20 jaar met Parkinson en geeft nog steeds beweeg- en dansles!

‘Bewegen is een must, maar dansend bewegen is genieten :)’

Heb je vragen? Stel ze gerust!